Препоръчайте ми най-доброто масло за 1.7 8в??
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какво масло да сложа на 1.7 8в?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениеAgip Sint 2000 10w40 - това еAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениеТо и на толкова дават да се сменя.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Значи,като доайен на сектата,обобщавам и внимавайте,че съм на много водки!!!Маслото за нашите кочини е Селения Голд или по-доброто Аджипт 10в-50.Още по доброто от Селения голд е 20К,но то е по-скоро за ТС.При нашите няма толкова голямо значение.Най-доброто е Селения Райсинг 10в-60,но само,ако мотора за 50 000 км гори под 2 литра масло.иначе е безсмислено да го слагаме.Формулата му е такава,че разкъсаните му молекули се възстановяват и това позволява да е отлично масло с пробег до 50 000 км.Мазителните му качесвтва нарочно не ги обсъждам,защото те са актуални само за ТС.там нещата са други.Дори и топовия ни 1.7 16в,работи на по-облекчен режим.Разбира се има и много нови съвременни масла,кото не познаваме и работят на същия принцип,като Райсинг,но за сега са недостъпни за нас.Колегите в чужбина знаят за тях.Пробега им е над 100 000 км.Проблема е,че нашите любими си искат техните масла.Само за пример.Сложете на една посредствена Лада Селения Голд и тя ще стане друга кола.Просто някои забравят,че и тя е Фиат!
Това исках да ви кажа,а вие имате пълното право да правите,каквито си искате глупости и експерименти.
Впредвид часа и ВРЕМЕТО,наздраве на всички,които за гласували днеска,независимо за кой!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Извинявам се предварително, ако не съм разбрал правилно, нали не мисли някой да си кара колата 50 или 100 000км с едно маслоsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Последните 2 смени съм ги направил с Аджип 10в40...Преди това карах с Agip 5w40 но МИ е много скъпо...Още преди това карах пак Agip 10w40.... Цената НЕ Е по евтина от на 20К, а просто се намира един пич, който го дава на драгите форумци без да ги товари през 2ма дистрибутора с по 35-40%.....
В момента съм на 8000км. с полусинтетиката и не забелязвам да имам проблеми с налягането-(много важно е в какво състояние е двигателя...)...Ще го сменя на 10-12к км.)... Всички знаят как ми върви колата и как се кара...
Всеки сам да си реши....Ако колегата му се дават 20лв./1л може да си вземе много хубав Рейсинг 10в60....
П.П Тук ще се искефя на фразата...Производителя знае най-добре с какво масло да се каравиж на капака какво пише
хихихи
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
Comment